ENSEMBLE FELIX

Det hele startede i år 2000, hvor 10 gode amatørmusikere mødtes i Helsingør for at spille Spohrs nonet for sjov. De fandt det dog så sjovt at spille sammen, at ensemblet begyndte at øve regelmæssigt og sidenhen spille koncerter. En decet, eller sinfonietta om man vil, var født.

Mange vil forledes til at tro, at ensemblet er opkaldt efter den tyske komponist Felix Mendelssohn-Bartholdy, men i virkeligheden har vi taget navn efter Prins Joakims anden søn, hvis barnedåb faldt omkring det tidspunkt vi besluttede at ændre navn fra Helsingør Sinfonietta til Ensemble Felix.

Ensemble Felix spiller hvert år 6-10 koncerter i Københavns-området, men ensemblet har bevaret sin tilknytning til Helsingør pga. sin status af husorkester i Vestervang Kirke i Helsingør, hvor ensemblet ofte samarbejder med kirkens sangere, bl.a. til den meget besøgte nytårskoncert. Ensemble Felix øver fast i Hendriksholm Kirke i Rødovre.

Vi har været på flere koncertturnéer i Danmark, Tyskland, Sverige og Polen. I Hamburg har ensemblet bl.a. deltaget i den traditionsrige skandinaviske julekoncert i den store katedral Sct. Michaelis Kirche, hvor flere tusinde hamburgere kommer som tilhørere. Vi samarbejder ofte med kor, vores størrelse og fleksibilitet gør os til en interessant partner i rigtig meget musik for kor og orkester.

Et flertal af musikerne, har en eller anden musikuddannelse bag sig, men arbejder til daglig med andet end musik. Repertoiret er både originalværker for vores besætning og arrangementer af værker for  større besætninger. Instrumentsammensætningen med strygekvintet og blæserkvintet gør, at vi kan spille meget forskellig musik, og opnå en nærmest symfonisk lyd når det kræves.

violin Louise Broch & Maja Lindholm Damberg
bratsch Søren Lund – cello Thomas Bidstrup – kontrabas Claus Nybro

fløjte Lise Bache – obo Thomas Nissen – klarinet Carsten Bielefeldt
fagot Mikkel Ring – horn Anita Blæsbjerg