ENSEMBLE FELIX

 Ensemble Felix er en decet – også kaldet en sinfonietta –  bestående af 10 musikere (en strygekvintet og en blæserkvintet), som alle tager ansvar for og aktivt del i, at ensemblet kan spille på et højt musikalsk niveau, og for at det er et hyggeligt sted at være.

Ensemble Felix blev etableret i år 2000. Da vi et par år efter skulle spille vores første koncert, havde vi brug for et navn. Netop på det tidspunkt blev Prins Joachim og Prinsesse (nu grevinde) Alexandras anden søn døbt Felix (4/10-2002). Da Felix betyder lykkelig og heldig, tænkte vi, at det var et godt navn til et orkester som vores. Vi føler os privilegerede at have mulighed for at spille så meget dejlig musik. Da noget af den skønne musik er skrevet af Felix Mendelssohn, er det endnu et godt argument for at kalde ensemblet for Felix.

Ensemble Felix spiller værker, der er skrevet til besætningen, men da der ikke findes så stort et repertoire for decet, er en stor del af repertoiret transskriptioner tilpasset decet-besætningen. Det gør Ensemble Felix i stand til at opføre værker, som oprindelig er skrevet for større besætninger, i lokaler fx kirker, hvor der ikke er plads til de store orkestre.

Ensemble Felix spiller hvert år 6-10 koncerter i Københavns-området, men ensemblet har bevaret sin tilknytning til Helsingør pga. sin status af husorkester i Vestervang Kirke i Helsingør, hvor ensemblet ofte samarbejder med kirkens sangere, bl.a. til den meget besøgte nytårskoncert. Ensemble Felix øver fast i Hendriksholm Kirke i Rødovre.

Vi har været på flere koncertturnéer i Danmark, Tyskland, Sverige og Polen. I Hamburg har ensemblet bl.a. deltaget i den traditionsrige skandinaviske julekoncert i den store katedral Sct. Michaelis Kirche, hvor flere tusinde hamburgere kommer som tilhørere. Vi samarbejder ofte med kor, vores størrelse og fleksibilitet gør os til en interessant partner i rigtig meget musik for kor og orkester.

Et flertal af musikerne, har en eller anden musikuddannelse bag sig, men arbejder til daglig med andet end musik. Repertoiret er både originalværker for vores besætning og arrangementer af værker for  større besætninger. Instrumentsammensætningen med strygekvintet og blæserkvintet gør, at vi kan spille meget forskellig musik, og opnå en nærmest symfonisk lyd når det kræves.

violin Louise Broch & Maja Lindholm Damberg
bratsch Søren Lund – cello Thomas Bidstrup – kontrabas Claus Nybro

fløjte Lise Bache – obo Thomas Nissen – klarinet Peter Rosenkilde Roed
fagot Mikkel Ring – horn Anita Blæsbjerg