ENSEMBLE FELIX

Det hele startede i år 2000, hvor 10 gode amatørmusikere samledes i Helsingør for at spille Spohrs nonet for sjov. De samlede musikere fandt det dog så sjovt at spille sammen, at ensemblet begyndte at øve regelmæssigt og sidenhen spille koncerter. En decet, eller sinfonietta om man vil, var født.

Mange vil forledes til at tro, at ensemblet er opkaldt efter den tyske komponist Felix Mendelssohn-Bartholdy, men i virkeligheden har vi taget navn efter Prins Joakims anden søn, hvis barnedåb faldt omkring det tidspunkt vi besluttede at ændre navn fra Helsingør Sinfonietta til Ensemble Felix.

Ensemble Felix spiller hvert år 6-8 koncerter i Københavns-området, men ensemblet har bevaret sin tilknytning til Helsingør pga. sin status af husorkester i Vestervang Kirke i Helsingør, hvor ensemblet ofte samarbejder med kirkens kor, bl.a. til den meget besøgte årlige nytårskoncert. Ensemble Felix øver fast i Hendriksholm Kirke i Rødovre.

Ensemble Felix har været på flere koncertturnéer, både i Danmark til Sydvestjylland og Nordjylland, men også til Hamburg, hvor ensemblet er blevet venskabsorkester med det hamburgske amatørsymfoniorkester WSO Wandsbeker Sinfonie Orchester. Ensemble Felix besøgte WSO i maj 2008, og dette møde førte til en kontakt med Den Danske Sømandskirke i Hamburg, der i samarbejde med de andre nordiske kirker i Hamburg arrangerer en årlig julekoncert i den store katedral Sct. Michaelis Kirche. Ensemble Felix deltog i denne store julekoncert i december 2009, en traditionsrig koncert hvor flere tusinde hamburgere kommer som tilhørere. Ensemblet besøgte WSO i januar 2011, og WSO gæstede Danmark i efteråret 2011.

Ensemble Felix’ musikere er meget glade for at spille sammen, fordi 5 blæsere og 5 strygere kan spille meget store dele af det klassiske og romantiske repertoire i miniatureudgave. Ensemblet er så lille, at musikken skal udføres kammermusikalsk, dvs. at alle musikere er afhængige af at lytte til hinanden og at tage ansvar for sin egen stemme. Dette giveret stærkt sammenhold i ensemblet, både musikalsk og venskabeligt, og det er hele motivationen for og drivkraften i Ensemble Felix.

violin Louise Broch & Maja Damberg
bratsch Søren Lund – cello Thomas Bidstrup – kontrabas Per Dalskov

fløjte Lise Bache – obo Thomas Nissen – klarinet Carsten Bielefeldt
fagot Mikkel Ring – horn Anita Blæsbjerg